Gebruik steen en hout voor een natuurlijk interieur

Gepubliceerd door op december 13, 2021 in interieur | Geen reacties

Maak je huis gezellig met een natuurlijke look

Wordt het tijd voor een make-over en wil je graag een stoere look en een natuurlijk interieur? Dan zijn natuurlijke materialen iets voor jou! Denk aan een houten vloer, of natuurstenen wandbekleding. Dit geeft je huis een gezellige, warme uitstraling. Vooral de muren en vloeren hebben een enorme invloed op de sfeer in je ruimte, het gebruik van natuurlijke materialen geeft rust en een stoere sfeer.

Een natuurlijk interieur past bij elke stijl

Of je stijl nu stoer, landelijk, klassiek, of supermodern is: natuurlijke materialen passen in elk interieur. Bij een landelijke stijl kun je bijvoorbeeld denken aan aan pebbles op de muur of vloer. Voor een stoer interieur is wall cladding zeer geschikt. Ook hout geeft een stoere, maar ook zeer rustgevende uitstraling. Natuurlijke materialen zijn vaak ook beter voor het milieu, maar let er dan wel op dat ze duurzaam zijn. Kies dus altijd voor FSC gekeurd hout of gerecycled steigerhout.

Maar natuurlijk, een natuurlijke vloer!

De uitstraling van je interieur wordt grotendeels bepaald door de vloer. Je kunt voor de vloer denken aan materialen als hout, natuursteen, of beton. Vooral die laatste geeft een zeer stoer uiterlijk, wat goed gecombineerd kan worden met een accentmuur bedekt met natuurstenen wandbekleding. Hout geeft je ruimte juist een warme sfeer en is zeer veelzijdig. Een donkere houten vloer met openingen creëert een rustiek interieur, terwijl een lichte houtsoort juist een open en rustige uitstraling geeft.

Breng buiten naar binnen

Kortom, met hout en steen kun je een prachtige natuurlijke look bereiken die past bij elke stijl of smaak. Zo breng je het gevoel van buiten naar binnen, en creëer je rust en warmte. Door een natuurlijke look in je interieur kom je helemaal tot rust in je eigen huis! Kijk eens rond op internet en doe lekker veel inspiratie op voor een natuurlijk interieur. Heb je vragen over het aanbrengen van een natuurlijk interieur in je woning? Neem dan gerust contact met ons op.

Comment

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*